Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opiskelija voi osoittaa sinnikkyytensä jo lukiossa

Kattava valinnaisuus lukiossa auttaa korkeakouluja erittelemään ylioppilaita ilman pääsykokeita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Alina Puntila oli (HS Mielipide 18.6.) huolissaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) tavoitteesta vähentää pääsykokeiden merkitystä korkeakouluvalinnoissa. Tämän hän pelkää tapahtuvan ahkerien pääsykoepänttääjien kustannuksella.

Itse pidän ministerin tavoitetta hyvänä. Lisäksi se on linjassa ensi syksynä alkavan lukiokokeilun kanssa. Kokeilun tavoite on lisätä lukion valinnaisuutta.

Kattavampi valinnaisuus mahdollistaisi entistä syvemmät opintokokonaisuudet yksittäisissä oppiaineissa ja ylioppilaskokeissa. Tällöin yo-todistus auttaisi korkeakouluja paremmin erittelemään ylioppilaita ilman erillisiä pääsykokeita.

Vaikeampi yo-koe ei olisi ahkerilta opiskelijoilta pois. Pääsykokeiden tavoin yo-kokeet voisivat mitata sinnikkyyttä. Lisäksi oppilaan näkökulmasta yo-kokeen etuina verrattuna pääsykokeisiin olisivat lukiossa tarjottava ilmainen opetus ja mahdollisuus uusintaan kahdesti vuodessa. Valintakokeisiin ei tarjota ilmaista ohjausta, ja ne järjestetään pääsääntöisesti vain keväisin.

Lukiolaisille pitää tarjota mahdollisuus paitsi etsiä vahvuuksiaan myös näyttää ne todeksi riittävän haastavassa ylioppilaskokeessa.

Vihtori Viitanen

ylioppilas, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat