Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äly on poliitikolle ulosantia tärkeämpi ominaisuus

Kelpuuttaisin ministeriksi kernaasti huonosti pukeutuvan, änkyttävän ja ruman ihmisen, jos hänen älynsä olisi briljantti ja jos hän tekisi nopeasti erinomaisia päätöksiä, kirjoittaa Matti Remes.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Päättäjien, varsinkin poliitikkojen, ominaisuuksia arvioidaan usein ulkoisten seikkojen perusteella. Ministeritason ihmisiä arvostetaan sen mukaan, kuinka hyvin he pukeutuvat tai puhuvat vieraita kieliä. Esimerkiksi Alexander Stubbia (kok) luonnehdittiin lehdessä seuraavasti: hän on ainoa poliitikko, joka pystyy ovensuussa kertomaan viidellä eri kielellä Suomen EU-kannan (HS Kotimaa 15.6.). Jopa viime presidentinvaalien tv-paneelin arviointiin oli palkattu muotitoimittaja kertomaan, kenellä oli edustavin ja istuvin puku.

Huonoina poliitikon piirteinä pidetään esimerkiksi jähmeyttä, änkytystä, tahmeaa ulosantia, murahtelua, pukeutumista vahingossa erivärisiin kenkiin, lihavuutta ja niin edelleen.

Miksei juuri koskaan arvioida poliitikkojen älykkyyttä? Kelpuuttaisin ministeriksi kernaasti huonosti pukeutuvan, änkyttävän ja ruman ihmisen, jos hänen älynsä olisi briljantti ja jos hän tekisi nopeasti erinomaisia päätöksiä, jotka edesauttavat Suomen menestystä ja ihmisten onnellisuutta.

Kimi Räikkösen tyyliä voi arvostaa. Jähmeä, mutiseva, omituinen suomalainen, joka puhuu tankeroenglantia vain muutamilla sanoilla. Räikkösen tyyliä hävettiin ja arvosteltiin julkisesti takavuosina, mutta onneksi ei enää. Omintakeinen tyyli on tuonut hänelle formula ykkösten suosituimman kuskin statuksen. Häntä pidetään kylmän rauhallisena ja luotettavana ammattilaisena eikä esimerkiksi lipevänä kukonpoikana.

Suomalaisten tulisi nostaa vahvuudekseen asiaosaaminen ja omaperäinen ajattelu. Voimme olla ylpeästi jähmeitä tuppisuita ja hiljaisia mököttäjiä. Se on meidän brändimme.

Matti Remes

kirjailija, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat