Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi verkkosivusto auttaa ehkäisemään kiusaamista

Emme tarvitse lisää lakeja. Riittää, että saamme kaikki toimimaan nykyisen lainsäädännön mukaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivun otsikoiden mukaan ”kiusaaminen on ongelma kaikkalla yhteiskunnassa” ja ”kaverit tietävät kiusaamisesta” (HS 18.6.). Näin on. Siksi haluamme tehdä asialle yhdessä jotain emmekä vain seurata sivusta.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen kuntaliitto ja Suomen vanhempainliitto kampanjoivat yhdessä koulussa tapahtuvaa häirintää, kiusaamista ja väkivaltaa vastaan. Kampanjan aluksi laadimme ”Meidän koulussa on ilo olla ja oppia” -nimisen ohjeiston kiusaamisen ehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Materiaali on kotisivuillamme.

Kun syksyn koulutyö alkaa, jatkamme kampanjaa avaamalla nettisivuston. Siellä julkaistaan kuukausittain oppilaille ja opettajille jokin yhteisöllisyyttä ja osallisuutta edistävä tai häirintää, kiusaamista ja väkivaltaa ehkäisevä tai puuttumista edistävä tukimateriaali.

Lisäksi sivustolle kootaan hyväksi havaittuja toimintamalleja, tehdään koulutusvideoita ja kerätään aiheesta muuta tietoa.

Kutsumme uusia tahoja tekemään työtä yhdessä kanssamme. Edustamme jo kattavasti opetuksen järjestäjiä, sivistystoimen johtajia, rehtoreita, opettajia ja vanhempia. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja toimimalla asiat muuttuvat.

Emme tarvitse lisää lakeja. Riittää, että saamme kaikki toimimaan nykyisen lainsäädännön mukaan. Oppilaiden, koulun henkilöstön ja vanhempien on käyttäydyttävä asiallisesti. Näin Suomessa on ilo olla. Ja joka päivä voi oppia uutta.

Nina Lahtinen

kehittämispäällikkö, Opetusalan ammattijärjestö OAJ

Leena Pöntynen

erityisasiantuntija, Suomen kuntaliitto

Ulla Siimes

toiminnanjohtaja, Suomen vanhempainliitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat