Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aurinkosähköstä pitää ilmoittaa paikalliselle sähköverkkoyhtiölle

Näin voidaan välttää tilanteet, joissa esimerkiksi sähköverkon vikaa korjaava asentaja vahingoittuisi tuntemattoman aurinkojärjestelmän tuottamasta sähköstä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat (Kotimaa 15.6.) nosti esille kotitalouksien ja yritysten kasvavan kiinnostuksen aurinkosähköön.

Energiayhtiöt vastaavat asiakkaidensa tarpeisiin, ja useat yhtiöt tarjoavatkin aurinkosähkö- ja -lämpöasennuksia erilaisina paketteina.

Lukuisat yhtiöt myös ostavat kodeissa ja yrityksissä paikallisesti tuotettua sähköä. Ostohinnat vaihtelevat yhtiöittäin, ja usein hintataso myötäilee sähkön markkinahintaa.

Jutussa ei mainittu, että ennen kuin sähkönkäyttöpaikoille asennetaan sähköntuotantolaitteistoja, paikalliselle sähköverkkoyhtiölle pitää ilmoittaa. Tämä on elintärkeää sähköturvallisuuden kannalta.

Näin voidaan välttää tilanteet, joissa esimerkiksi sähköverkon vikaa korjaava asentaja vahingoittuisi tuntemattoman aurinkojärjestelmän tuottamasta sähköstä.

Aurinkopaneeliasennuksien kannattavuus riippuu paljon käytettävistä oletuksista. Aurinkojärjestelmää harkitsevan ei pidäkään pelkästään luottaa paneelikauppiaiden parhaimpiin lupauksiin, vaan kannattavuutta tulee arvioida myös itse.

Järjestelmien hintojen alennuttua ja asennuksia tarjoavien yritysten välisen kilpailun kiristyttyä aurinkosähkön kannattavuus on kuitenkin parantunut.

Aurinkosähköjärjestelmää harkitsevan kannattaakin kilpailuttaa järjestelmän toimittaja, huolehtia ilmoituksesta verkkoyhtiölle ja huomioida itse tuotetun sähkön ostohintatarjoukset kilpailuttaessaan sähkönmyyjiä.

Petteri Haveri

sähkökaupan asiantuntija, Energiateollisuus ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat