Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin viheralueet on säästettävä

Yleiskaava osoittaa edelleen rakentamista noin kolmannekselle Helsingin viheralueista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kertoi pääkirjoituksessaan (20.6.) Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan tehneen kohtalaisen isoja muutoksia yleiskaavaan.

Lautakunta poisti yksittäisiä rakentamispikseleitä Keskuspuistosta, Lauttasaaresta ja Uutelan kanavan vierestä, mutta nämä muutokset eivät ole riittäviä.

Yleiskaava osoittaa edelleen rakentamista noin kolmannekselle Helsingin viheralueista. Toteutuessaan suunnitelma muun muassa katkaisisi koillisen vihersormen Ramsinniemen ja Vartiosaaren kohdalta.

Kaupunkimetsät ja luonnonrannat ovat Helsingin keskeinen vetovoimatekijä. Väestönkasvu ei edellytä niille rakentamista. Tukholmassa on yleiskaavaa vastaavassa suunnitelmassa onnistuttu sijoittamaan kaupunkiin 150 000 uutta asuntoa, mutta viheralueita menetetään vain muutaman promillen verran.

Yleiskaavaa tulee siis harkita vielä. Mallia on otettava Tukholmasta. Suunnitelmasta on mahdollista säilyttää se, mikä siinä on hyvää – aito tiivistäminen jo rakennetuille alueille. Sen sijaan luontoalueille kohdistuva rakentaminen on poistettava kaavasta.

Hanna-Leena Ylinen

Mika Välipirtti

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat