Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko meillä oikeasti kiire johonkin?

Maailmaa pitäisi tutkia ennakkoluulottomasti ja humoristisella otteella, kirjoittaa Jere Lundström.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Meillä ihmisillä on usein nykyään kamala kiire, ja hektisyys ohjaa toimintaamme. Töissä käyminen, arjen haasteet ja vapaa-aika voivat olla välillä hankalia sovittaa yhteen. Usein me saatamme muistutella itseämme kiireellisistä asioista, jotka tapahtuvat vasta huomenna, vaikka elämme vielä tätä päivää. Kuka tai mikä muistuttaisi meitä siitä, milloin kannattaa pysähtyä?

Työn keskellä tai vapaa-ajallakin kannattaa uhrata hetkeksi ajatus sille, onko minulla kiire. Voiko kiireen keskelläkin tehdä tehtävän rauhallisesti ja ajatuksella, vai pitääkö suoritus saada valmiiksi nopealla aikataululla?

Ajamme itsemme liian ahtaalle ja tulemme siitä stressaantuneiksi. Välillä täytyy nauraa tälle maailmalle, jossa suorituskeskeisyys ei kuitenkaan vastaa oikeaa elämisen laatua.

Onnistumisen tunne saa meidät onnellisiksi. Se ei aina välttämättä tarkoita, että siihen on päästy kiireellä ja hampaiden kiristyksellä.

Pessimistisyyden voisi korvata sillä, että tutkisi maailmaa ennakkoluulottomasti sekä rennon humoristisella otteella. Se otetaan, mitä vastaan tulee, mutta yritetään silti nauttia pienistäkin asioista.

Menkää ihmiset seuraavaksi torille tai lähikahvilaan sumpille ja tarkkailkaa ohi käveleviä ihmisiä. Jos vielä tuntee painetta tai ajattelee huomista palaveria, jotain kannattaa muuttaa. Hetket, jotka lipuvat ohi, ovat kiireen luomia, mutta rauhallisena toimijana ehtii nauttia vielä paljon tästä päivästä.

Jere Lundström

Salo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat