Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yritysten toiminnan tarkoitus on hämärtynyt

Yritykset eivät ole mitään joulupukkeja, jotka jakavat joululahjoja piruuttaan kituliaasti.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ay-toimitsija Timo Roppola toisti jälleen kerran (HS Mielipide 21.6.) ammattiyhdistysliikkeen harhaluulon, että kaikki työantajapuolelle annetut helpotukset ovat tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille.

Kuitenkin osakeyhtiölain 5. pykälän mukaan yhtiön toiminnan tarkoitus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Tämä on yksiselitteinen perusperiaate, joka on näköjään monelle tuntematon. Eivät yritykset ole mitään joulupukkeja, jotka jakavat joululahjoja piruuttaan kituliaasti. Kateus ei ole pätevä syy toimia vastoin osakeyhtiölakia.

Osakkeenomistajien ensisijainen oikeus voiton käyttöön perustuu siihen, että omistajat ovat ottaneet riskin ja sijoittaneet omia rahojaan yritykseen tietämättä lainkaan, voiko näitä rahoja saada takaisin esimerkiksi osinkoina. Talvivaara on tuorein huomattava esimerkki tästä.

Yrityksen työntekijät saavat korvauksen työpanoksestaan palkkana. Nämä rahat ovat käytännössä ensisijaisia, eli yritys voi jakaa osinkoja vain siinä tapauksessa, että voittoa syntyy kaikkien kulujen vähentämisen jälkeen.

Pekka Mensonen

ekonomi

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat