Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiusattua on autettava aikuisenakin

Kiusaamisesta traumatisoitunut tarvitsee pitkää hoitoprosessia ja joutuu väistämättä turvautumaan yksityisiin palveluihin.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Kiusatun isä nosti esille (HS Mielipide 21.6.) koulukiusaamisen jälkihoidon taloudelliset kustannukset. Kiusaamisen jälkihoidossa tulee huomioida myös hoidon laatu ja saatavuus.

Kärsin koulukiusaamisesta alakoulun ajan. Kouluaikana kukaan ei puuttunut päivittäin kokemaani henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan. Olen nyt 30-vuotias perheenäiti ja edelleen pahasti traumatisoitunut ja masentunut. Apua ei ole ollut tarjolla ennen kuin itse ymmärsin aikuisiällä hakea sitä.

Olen käynyt psykiatreilla jo kymmenen vuotta ja kuntoutuspsykoterapiassa kaksi vuotta. Pitkä psykoterapia ei ole toistaiseksi johtanut elämänlaadun kohentumiseen. Olen kertaalleen vaihtanut terapeuttia ja terapiasuuntausta. Terapeutin etsintään ja tutustumiskäynteihin on kulunut tunteja, ja etsin parhaillaankin uutta terapeuttia. Tämä kaikki aika on pois normaalista elämästä.

Olen henkisesti uupunut, kun mistään ei saa apua sopivan terapeutin etsintään. Kukkarokin kärsii, kun jokainen 75–95 euron hintainen tutustumiskäynti on maksettava itse. Kiusaamisesta traumatisoitunut tarvitsee pitkää hoitoprosessia ja joutuu väistämättä turvautumaan yksityisiin palveluihin.

En ole aiheuttanut traumojani itse. On kohtuutonta, että olen jäänyt prosessissa täysin yksin. Yhteiskunnalta tarvitaan taloudellisen tuen ohella matalan kynnyksen tukipalveluita kiusaamisen uhreille iästä ja elämäntilanteesta riippumatta.

Kiusaamisen uhri

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat