Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keimolan historia ei unohdu

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kirjoitti (19.6.), että Keimolanmäelle rakennetaan uutta asuinaluetta moottoriurheilun historiaa kunnioittaen.

Vuosina 1966–1978 Keimolan moottoristadion oli ahkerassa käytössä. Se oli moottoriurheilusta kiinnostuneiden kohde jännittävien kisojen ja harjoitusajojen ansiosta. Curt Lincolnin ja Leo (Leksa) Kinnusen nimet nousevat yhä mieliin, kun puhutaan Keimolan moottoriradasta.

Kun pitkään käytöstä poissa olleelle alueelle suunniteltiin viime vuosikymmenellä asuinrakentamista noin 2 500 asukkaalle, katujen ja teiden nimet olivat osa tätä kokonaisuutta. Alueen historia haluttiin säilyttää ja nostaa esiin. Näin myös tapahtui, kun Vantaan kaupunkisuunnittelun nimistöryhmä, jonka puheenjohtaja tuolloin olin, päätti kokouksessaan 4. kesäkuuta 2008 muun muassa seuraavista nimistä: Lincolnin aukio, Leksankuja, Varikkokaarre, Ruutulippu, Vauhtikuja, Currenkuja, Saunalenkki ja Ajolenkki.

Yksi tärkeä säilytettävä on myös historiasta muistuttava valvontatorni, joka kunnostettuna tulee viestittämään paikan historiasta alueen asukkaille ja kävijöille.

Maija Hurri

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat