Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teatterista tehtävä harkittu päätös

Teatterin uusia tiloja on odotettu pitkään, mutta niin on odotettu muitakin hankkeita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Espoon teatteria koskeva keskustelu kummastuttaa. Näyttää siltä, että keskusteluun saavat osallistua vain ne, jotka ajavat sumein silmin teatterin rakentamista Vesiputoustalon tontille.

Teatteritalon paikaksi kaavoitetun Vesiputoustalon tontin rakentaminen ei ole edennyt, kun hankkeelle vaadittavaa rahoitusta ei ole löytynyt.

Tontin tehokas rakentaminen esimerkiksi asuntotuotantoon ja siitä saatavien maankäyttömaksujen kohdentaminen teatteritalon rakentamiseksi kulttuurikeskuksen välittömään yhteyteen on hyvä ratkaisu, sillä toimivat ja käyttötarkoitukseensa sopivat tilat ovat tärkein asia ja seinien paikat toissijaiset. Miten teatteri-ihmisten voi olla niin vaikea ymmärtää, että tämä maankäyttömaksuista tuleva ”matkakassa” on koko hankkeen kannalta aivan ratkaiseva?

Synergiaedut kaikissa tarvittavissa tukipalveluissa Kulttuurikeskuksen yhteydessä ovat ilmeiset. Samassa yhteydessä voidaan toteuttaa Kulttuurikeskuksen perusparannus, joka on edessä. Kiinteistön suojeleminen kaavallisesti olisi kestämätön ratkaisu, koska sen seurauksena perusparannuskustannuksiin tulisi kerroin 1,3–1,5 ja tilojen modernisointi estyisi.

Teatterille tulee tehdä tilat toiminnallisesti katsottuina järkevinä sinne, mihin nykytaloudessa on edellytyksiä. Rakennustaiteen monumentti ja kansainvälinen nähtävyys ei voi olla itsetarkoitus, mutta toki näihinkin asioihin tulee kiinnittää huomiota.

Teatterin uusia tiloja on odotettu pitkään, mutta niin on odotettu muitakin hankkeita. Esimerkiksi Matinkylän–Olarin alueet ovat saamassa uimahallinsa vasta, kun alueet tulevat 50 vuoden ikään. Siinä on kyse peruspalvelutarpeista, joihin kaupunki ei ole pystynyt vastaamaan.

Päätökset tehdään valtuustossa huomioimalla kaupungin kokonaistalous ja muut tarpeet. Tarvitsemme siis tarkkaa harkintaa ja arvokeskustelua siitä, missä järjestyksessä erilaisia hankkeita voidaan toteuttaa.

Mikko Peltokorpi

valtuutettu (kok), Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat