Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisten hoitamisen tulisi olla risusavottaa tärkeämpää

Maa- ja metsätalousministeriön myöntämä miljoonarahoitus taimikonhoitoon on turhaa tulonsiirtoa metsänhoitoyhdistyksille ja vakavaraisille metsänomistajille.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Maa- ja metsätalousministeriö päätti vastikään myöntää 30 miljoonaa euroa ekstratukea taimikonhoitoon ja metsälannoitukseen. Tällä kehutaan säästettävän 700 metsurin työpaikat. Näitä töitä tekevät enimmäkseen itäeurooppalaiset siirtotyöläiset.

Metsänomistajat kykenevät itsekin tekemään taimikonhoitotyöt tai teettämään ne omalla kustannuksellaan, joten rahoitus on turhaa tulonsiirtoa palveluja myyville metsänhoitoyhdistyksille ja vakavaraisille metsänomistajille. Taimikon perustamista edeltävästä päätehakkuusta saa kerralla tuhansien tai jopa kymmenientuhansien eurojen tulon, joten yhteiskunnan tuen taimikonhoitoon ei luulisi olevan tarpeen – varsinkaan, kun nykyinen metsälaki sallii myös hakkuutavat, joista ei seuraa uudistamiskustannuksia.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden kriisistä on puhuttu jo pitkään. Vanhustenhoito on monissa kunnissa epäinhimillisen huonoa, eivätkä kaikki kunnat kykene tuottamaan kunnollisia lastensuojelupalveluita.

Kolmellakymmenellä miljoonalla eurolla olisi saatu esimerkiksi 800 lähihoitajaa lisää eli keskimäärin 2,5 lähihoitajaa per kunta huolehtimaan vanhusten riittävästä perushoidosta ja ulkoilusta – tai 470 sosiaalityöntekijää eli keskimäärin 1,5 sosiaalityöntekijää jokaiseen kuntaan tasaamaan jaksamisen ja ehtimisen äärirajoilla työskentelevien lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden työtaakkaa.

Suomella olisi kyllä varaa hoitaa lapsensa ja vanhuksensa ihmisarvoisesti, jos näitä asioita pidettäisiin edes risukkojen arvoisina.

Ilona Hankonen

metsänomistaja

Eurajoki

Sari Kantinkoski

luontokartoittaja

Ulvila

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat