Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viranomaisen tehtävä on vaikea, jos turvapaikanhakijalla ei ole henkilöllisyystodistusta

Perheenyhdistämisen rajoittaminen ilman riittäviä varoja on oikea askel kohti kestävämpää auttamista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Faisa Kahiye vastustaa perheenyhdistämisen tiukennuksia (HS Mielipide 27.6.). Hänen mielestään viranomaiset osaavat erottaa aidosti hädänalaiset parempaa elintasoa hakevista.

Nykyään Euroopasta turvapaikkaa hakevat saapuvat mantereelle pääosin ihmissalakuljettajien avulla. Ihmissalakuljettajat päättävät, keitä he kuljettavat tänne. Koska salakuljetus maksaa paljon, turvapaikkaa voivat hakea lähinnä kriisimaiden rikkaat ja vahvat yksilöt. On myös tiedossa, että salakuljettajat usein kauppaavat matkan lisäksi sopivia keksittyjä taustatietoja, jotta todennäköisyys myönteiseen turvapaikkapäätökseen kasvaa.

Virallisen selvityksen mukaan esimerkiksi Saksassa jopa 80 prosentilla turvapaikanhakijoista ei ole henkilöllisyystodistusta. Merkittävä osa tulijoista ei muista, mistä maasta he ovat kotoisin, ja palautus on silloin lähes mahdotonta. Muun muassa tämä tekee tehtävien hoitamisen viranomaisille vaikeaksi ja liian usein mahdottomaksi.

Suomen määränpää on oltava järjellinen inhimillisyys. Se tarkoittaa, että apua annetaan mahdollisimman tehokkaasti ja tasa-arvoisesti. Ehtymätöntä rahasampoa ei ole Suomellakaan, ja siksi meidän tulee priorisoida apumme niin, että mahdollisimman monet hyötyvät siitä.

Perheenyhdistämisen rajoittaminen ilman riittäviä varoja on oikea askel kohti kestävämpää auttamista. Nykytilannetta selvästi tasa-arvoisempi, kustannustehokkaampi ja kestävämpi vaihtoehto on kiintiöpakolaisten vastaanottaminen ja ihmisten tukeminen paikan päällä.

Juha Richter

Oulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat