Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Globaali kapitalismi syö eläkkeitä

Eläkeläisiä on toista miljoonaa. Se olisi mahtava äänimäärä etujemme puolustajalle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Eläkevakuutusyhtiö Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman ehdottaa eläkeperusteisiin puuttumista (HS Talous 28.6.). Björkmanin mukaan eläkkeitä ei pitäisi maksaa luvatun suuruisina ja etuperusteisuudesta olisi luovuttava.

Suomalainen työeläkejärjestelmä lähti aikoinaan siitä, että eläke on 60–66 prosenttia palkasta. Erilaisten kolmikannan vaatimien ja valtiovallan toteuttamien heikennysten vuoksi nyt ollaan kaukana tästä tasosta. Ja nyt ehdotetaan perusteittenkin muuttamista, jotta globaali markkinatalous saisi riistettyä eläkkeistäkin mahdollisimman suuren osan hillittömiin spekulaatioihinsa ja johdannaispeleihinsä.

Suomessa on aina kunnioitettu lupauksissa pysymistä. 1980-luvulta lähtien varsinkin SAK ja Sdp yhdessä muitten kanssa ovat lipsuneet lupausten pitämisen linjalta, pääasiallisena syynä kateus: kun joudumme tinkimään palkankorotuksista, niin leikataanpa eläkeläisiltäkin. Läheskään aina mitään todellista tarvetta kaksinkertaisiin leikkauksiin ja indeksien jäädyttämiseen ei ole ollut.

Eläkeläisiä on toista miljoonaa. Se olisi mahtava äänimäärä, jos joku puolustaisi oikeuksiamme. Mistä löytyisi eläkeläisille oma ”jytky” ja etujemme ajaja?

Paul Tiililä

vanhus, Pälkäne

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat