Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

En voi itse päättää, kenelle kerron olevani transsukupuolinen

Henkilöllisyystodistuksessani lukee miehen nimi, mutta sukupuolen kohdalla on merkintä, että olen nainen. Tätä todistusta joudun näyttämään milloin postissa milloin ruokakaupan kassalla, kirjoittaa nimimerkki Transmies.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingissä on parhaillaan menossa seksuaali -ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikko eli Helsinki Pride. Pride-viikko päättyy suureen kulkueeseen. Viime vuonna siihen osallistui 25 000 vähemmistöön kuuluvaa tai heidän oikeuksiansa kannattavaa.

On hienoa, että ihmisillä on oikeus ilmaista mielipiteensä ja oikeus ilmaista kuuluvansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön. Kääntäen jokaisella tulisi myös olla oikeus olla kertomatta.

Minä olen transmies. Haluaisin itse päättää, kenelle siitä kerron, mutta valinta ei ole minun: transsukupuolisuus näkyy henkilöllisyystodistuksessani.

Olen saanut transsukupuolisuusdiagnoosin ja sitä kautta oikeuden vaihtaa itselleni miehen nimen. Juridista sukupuoltani en kuitenkaan saa korjattua ennen kuin olen saanut lisääntymiskyvyttömyystodistuksen sekä toisen lääkärin mielipiteen diagnoosistani. Niinpä henkilöllisyystodistuksessani lukee miehen nimi, mutta sukupuolen kohdalla on merkintä, että olen nainen. Tätä todistusta joudun näyttämään milloin postissa milloin ruokakaupan kassalla. Olen kuitenkin onnellinen, koska hormonihoitojen ansiosta saan todistuksen lisääntymiskyvyttömyydestä ehkä jo ensi vuonna.

Pride-viikolla sympatiani ovat niiden puolelle, jotka eivät halua hormonihoitoja. Transsukupuolisuusdiagnoosi hohtaa heidän henkilöllisyystodistuksissaan siihen saakka, kunnes ihmisoikeuksien vastainen translaki saadaan uudistettua. Edellisellä hallituskaudella tämä ei onnistunut. Olisiko Suomessa vihdoin tarpeeksi poliittista tahtoa uudistaa lakia niin, että juridinen sukupuoli perustuisi omaan ilmoitukseen?

Transmies

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat