Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan unionin tulee löysätä talouskuriaan

Jotta EU-maiden taloudet saataisiin kasvu-uralle, unionin on löysättävä kireää talouskuripolitiikkaansa. Se on tepsivä lääke myös populismia vastaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman hallinnon virkamiehen mukaan Eurooppa tarvitsee löysempää finanssipolitiikkaa, jotta se voi kamppailla ”keskustaa ja maltillisuutta nakertavaa populismia vastaan” (HS Talous 30.6.).

EU:n vakaus- ja kasvusopimus määrää, kuinka suuri kunkin jäsenmaan vuosittainen budjettialijäämä saa olla ja kuinka paljon julkinen velka saa olla suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Vaikka sopimusta hieman höllennettiin vuonna 2005, se on vieläkin monien EU-vastaisten voimien mielestä liian tiukka. EU:sta eroa kannattavien brittien voitto kansanäänestyksessä tukee tätä ajatusta.

Yhdysvaltalaisen Massachusettsin Amherstin yliopiston opiskelija Thomas Herndon nolasi yli kolme vuotta sitten Harvardin talouspoliittisen eliitin osoittamalla tutkimuksessaan, ettei talous käänny laskuun, vaikka valtionvelka ylittää 90 prosenttia bkt:sta

Jotta EU-maiden taloudet saataisiin kasvu-uralle, unionin on löysättävä kireää talouskuripolitiikkaansa. Se on tepsivä lääke myös populismia vastaan.

Taito Taskinen

Kuopio

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat