Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten jalkapallossa ei näy kehitystä

Junioreiden harjoitusolot ovat parantuneet, mutta se ei näy nykyisten pelaajien taidoissa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On ollut suuri ilo ja pieni kateuskin seurata Islannin maajoukkueen menestyksellistä taivalta jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa.

Islannissa on 330 000 asukasta ja 20 000 rekisteröityä pelaajaa. Suomen asukasluku on 5,5 miljoonaa, ja rekisteröityjä pelaajia on 120 000. Kun lukuja vertaa, tulee mieleen, että Suomenhan tuolla pitäisi pelata eikä Islannin. Miksi ei pelata?

Harjoittelupaikkojen puutteesta se ei ainakaan ole kiinni. Meillä on paljon halleja ja keinonurmikenttiä, joissa voi harjoitella ympäri vuoden, sekä omat koulutusakatemiat niin junioreiden valmentajille kuin lahjakkaille junioreillekin.

Kun olin itse juniorivalmentajana Helsingissä 1970–1980-luvulla, ei ollut halleja, vaan talvisin oltiin lähes aina jäisillä ja lumisilla kentillä ulkona pakkasessa. Palloliiton valmennuskoulutuskurssit olivat samat juniorien ja edustusjoukkueen valmentajille. Juniorien valmentajille ei ollut Suomessa kunnollisia valmennusmateriaaleja, vaan niitä piti hankkia itse ulkomailta.

Nyt meillä on ollut junioreille hyvät ympärivuotiset harjoitusolot jo 20 vuotta. Sen pitäisi näkyä nykyisten pelaajien taidoissa, mutta en näe juuri kehitystä omaan valmennusaikaani verrattuna.

Maajoukkueen taso on paras mittari kertomaan, mitä junioreidemme valmennus tuottaa, eikä se ole tulosten valossa kovin kehuttavaa.

Kari Korpihete

entinen jalkapallovalmentaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat