Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeri Timo Soinin brexit-analyysi oli kehno

Soinin mukaan brexit on EU:n itsensä aiheuttama. Tämä analyysi on yksinkertaistava, tietämätön ja ideologinen, kirjoittaa Suomessa asuva britti Allan Bain.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oli erittäin huolestuttavaa lukea, miten ulkoministeri Timo Soini (ps) suhtautuu Britannian kansanäänestystulokseen brexitiin (HS Kotimaa 30.6.). Soinin mukaan brexit on EU:n itsensä aiheuttama. Tämä analyysi on yksinkertaistava, tietämätön ja ideologinen.

Se, miten EU on hoitanut maahanmuuttokriisiä ja euroalue talouskriisiä, vaikutti äänestystulokseen. Soini on kuitenkin väärässä, jos hän luulee, että kielteiset mielipiteet EU:sta olivat ainoa ratkaiseva tekijä. Torstaina julkaistu British Social Attitudes -kysely toteaa esimerkiksi, että Britanniassa yksilöiden käsitykset omasta luokka-asemastaan korreloivat heidän äänestyskantansa kanssa. Uskooko Soini, että Britannian luokkarakenne on EU:n luoma?

Olisi myös todella mielenkiintoista kuulla, miten Soini selittäisi sen, miksi enemmistö Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Lontoossa äänesti EU-jäsenyyden puolesta. Olikohan myös tämä EU:n aiheuttamaa?

Vaikka Britanniassa on ollut pitkään tiettyä kielteisyyttä EU:ta kohtaan, ilmiö on kasvanut viime vuosina talous- ja maahanmuuttokriisien vuoksi sekä sen seurauksena, miten äärimmäisen puolueellinen brittiläinen media on näitä asioita käsitellyt. Media on esimerkiksi harhaanjohtavasti yhdistänyt maahanmuuton brittien työttömyyteen ja hallituksen rajuun leikkausohjelmaan. Ei ole siis mikään ihme, että kyselyjen mukaan brittien arviot maahanmuuton taloudellisista seurauksista ovat täysin perusteettomia.

Ukip-puolue ja kampanja EU-eron puolesta ovat myös kasvattaneet EU:n vastustusta väittämällä, että maahanmuutto Britanniaan on lähinnä seurausta EU-jäsenyydestä. Toisin sanoen ihmisille on valehdeltu.

Soinin kannattaa perehtyä asiaan syvemmin ennen kuin kommentoi sitä uudestaan.

Allan Bain

Suomessa asuva britti, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat