Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seuraavissa presidentinvaaleissa voitaisiin soveltaa poikkeuslakia

Kun kansansuosio on kiistaton, uudelleen valinta poikkeuslailla ei ole demokratian väheksymistä, kirjoittaa Esko Järvenpää.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Presidentti Urho Kekkonen valittiin aikanaan poikkeuslailla uudelleen presidentiksi vuonna 1973. Sitä edelsi monimutkainen poliittinen prosessi, joka korosti istuvan presidentin asemaa entistä enemmän. Valinta tapahtui eduskunnan enemmistön – viisi kuudesosaa – päätöksellä. Myös Kekkosen kansansuosio oli kiistaton.

Helsingin Sanomien (3.7.) kyselystä selviää, että presidentti Sauli Niinistön suosio on nyt huippulukemissa. Peräti 89 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Niinistö on onnistunut tehtävässään erittäin tai melko hyvin. Lähes puolet antoi hänelle erinomaisen arvosanan, ja huonon arvosanan kannalla oli vain prosentti vastaajista. Myös aiemmat gallupit ovat olleet samansuuntaisia.

Kun kansansuosio on kiistaton, uudelleen valinta poikkeuslailla ei ole demokratian väheksymistä. Tasavallan presidentille se olisi vahvaa kannustavaa palautetta. Se lisäisi myös poliittista vakautta ja yhteishenkeä. Poikkeuslailla säästettäisiin henkisiä ja aineellisia voimavaroja, joita Suomi nyt erityisesti tarvitsee.

Esko Järvenpää

Jämsä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat