Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ovatko luontojärjestöt Rakennustuoteteollisuuden vietävissä?

Luontoliiton ja WWF:n tulisi ajaa yksinkertaisia, helposti ylläpidettäviä ja vähän sähköä kuluttavia ratkaisuja, kirjoittaa rakennusinsinööri Jouko Taskinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Näyttää siltä, että Luontoliitto ja WWF ovat taipuneet Rakennustuoteteollisuuden eristeteollisuuden pitkään jatkuneen lobbauksen edessä (HS Mielipide 23.6.). Liitot ovat nyt yhtä mieltä RTT:n kanssa siitä, että täyskoneellinen ja automatisoitu ilmanvaihto, rakennusten muovittaminen ja yhä paksummat muovia tai valmistusvaiheessa energiaa tuhlaavat mineraalivillaeristeet ovat paras ratkaisu arktisiin ja toisaalta erittäin kosteisiin ilmasto-olosuhteisiimme. Mihin unohtui luontojärjestöiltä luonnollinen, painovoimainen ilmanvaihto?

Eikä kysymys ole vain uusista rakennuksista. Samalla sapluunalla pyritään tuhoamaan lisäeristeillä myös vanhojen rakennusten arkkitehtuuri ja pilaamaan ne muovittamalla, villoittamalla ja asentamalla superilmanvaihto.

EU-vetoinen ja ympäristöministeriömme kritiikittömästi toteuttama energiasäädösviidakko ohjaa rakentamistamme kohti vikaherkkiä, monikerroksia rakenteita, joita on vaikea korjata ja huoltaa. Samalla siirrymme sisäilman laadun kannalta yhä riskialttiimpiin ja sähköstä riippuvaisempiin ratkaisuihin. Tuotamme rakentamisen yhteydessä itsellemme ja ympäristöllemme vaarallista jätettä yhä kiihtyvällä tahdilla.

Luontoliiton ja WWF:n tulisi ajaa yksinkertaisia, helposti ylläpidettäviä ja vähän sähköä kuluttavia ratkaisuja sekä kantaa huolta vaarallisten kemikaalien lisääntyvästä käytöstä rakentamisessa, koska ne pilaavat sisäilman ja aiheuttavat suuria ympäristöhaittoja myös purkuvaiheessa.

Jouko Taskinen

rakennusinsinööri

Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat