Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentoturvallisuutta koskevia ohjeita noudatetaan tarkasti

Lapsen saattajan on lähtökentällä pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lentoyhtiön virkailijalle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Jenni Schneider kertoi (HS Mielipide 30.6.) olevansa huolissaan siitä, että yksin matkustavien lasten saattajina toimivilta henkilöiltä ei tarkasteta henkilöllisyyttä turvatarkastuksessa.

Helsinki-Vantaan turvatoimet ovat monitasoisia, ja niitä hoitavat lentoasemalla useat eri yritykset ja viranomaiset. Turvallisuudesta pidetään huolta muun muassa valvonnalla, vartioinnilla, lupamenettelyillä ja erilaisilla tarkastuksilla, kuten turva-, passin- ja tullitarkastuksilla.

Yksin matkustavan lapsen turvallisuudesta vastaa koko matkan ajan lentoyhtiö. Lapsen saattajan on lähtökentällä pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lentoyhtiön virkailijalle. Samoin määräasemalla vastaanottajan on kyettävä todistamaan henkilöllisyytensä.

Turvatarkastusten tavoitteena on puolestaan estää lentoturvallisuutta vaarantavien esineiden tai aineiden pääsy terminaalin lähtöporttialueelle ja lentokoneeseen. Yksin matkustavaa lasta ja hänen saattajaansa koskevat samat teräviä esineitä, nesteitä ja muita kiellettyjä aineita koskevat säännöt kuin muitakin matkustajia.

Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksessa noudatetaan EU:n ja Suomen lainsäädäntöä sekä kansainvälisiä säännöksiä. Suomessa lentoturvallisuutta koskevia ohjeita noudatetaan tarkasti. Ne voivat olla jopa tiukempia kuin muilla kentillä.

Annika Kåla

viestintäpäällikkö, Finavia Oyj

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat