Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Varapääministerin paikka kuuluu Petteri Orpolle

Maria Tolppasen loikattua demariksi perussuomalaisten ja kokoomuksen paikat ovat nyt tasan 37–37, ja kokoomus on kiistatta edellä äänimäärällään.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kevään 2015 eduskuntavaaleissa Timo Soini kipusi varapääministeriksi, kun perussuomalaiset sai 38 paikkaa ja kokoomus 37. Ratkaisevaa oli kansanedustajien määrä, ei se, että kokoomus sai vaaleissa enemmän ääniä.

Maria Tolppasen loikattua demariksi paikat ovat nyt tasan 37–37, ja kokoomus on kiistatta edellä äänimäärällään. Varapääministerin paikka kuuluu siten Petteri Orpolle.

Viime perjantain istunnossa kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro olisi pitänyt antaa jo toisena, mutta varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) ei tätä huomannut. Vastedes eduskunnan ykköspuhemiehen paikka kuuluu kokoomuksen Arto Satoselle, ja perussuomalaisten Maria Lohela joutuu toisen varapuhemiehen rooliin. Olenko päätellyt oikein? Kun Olli Immonen oli viime syksyn alussa pari kuukautta sivussa perussuomalaisten ryhmästä, tällaista ratkaisua ei väliaikaisesti ehdottanut vielä kukaan.

Timo Huotinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat