Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihavuuden pilkkaamisesta on tullut kansanhuvia

Jostain syystä lihavuutta ei nähdä samalla tavalla monisyisenä ongelmana kuin vaikka alkoholismia tai huumeriippuvuutta, kirjoittaa Anna Malm HS:n mielipidesivuilla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien ansiokas juttu ylipainoisten kokemasta kohtelusta oli tervetullut herättäjä (Sunnuntai 3.7.).

Joskus pula-aikoina lapsen kehuminen lihavaksi oli imartelevaa, mutta noista ajoista on jo aikaa. Niin kauan kuin minä muistan – lähes 60 vuotta – lihavuutta on saanut kommentoida vapaasti ja hyvinkin ilkeästi ajattelematta kommentoinnin kohteen tunteita.

Tosi-tv on tuonut aivan uuden ulottuvuuden lihavuuden päivittelyyn ja lihaville nauramiseen. Eniten painoaan pudottaneet esitetään katsojille lähes ilman vaatteita.

Joku voi väittää, että nämä ohjelmat kannustavat laihduttamaan, mutta minä väitän, että ohjelmaformaatin koukku piilee mahdollisuudessa päivitellä toisten olemusta. Samalla normaalipainoinen voi tuntea ylemmyyttä moisten ”selkärangattomien ahmattien” rinnalla.

Mitä nämä ohjelmat tekevät ylipainon kanssa taistelevien ihmisten itsetunnolle? Televisio-ohjelmissa lihavat esitetään koko kansan halveksunnan kohteina aivan kuin jalkapuuhun tuomitut ennen vanhaan kirkonmäellä.

Lihavuudesta on tullut aikamme suurin synti. Esitetäänkö muiden ongelmien kanssa kamppailevia ihmisiä televisio-ohjelmissa samalla tavalla vailla intimiteettisuojaa? Alkoholista tai tupakasta eroon pyristeleviä? Anoreksian kanssa taistelevia?

Jostain syystä lihavuutta ei nähdä samalla tavalla monisyisenä ongelmana kuin vaikka alkoholismia tai huumeriippuvuutta.

Ylipainostaan eroon haluavat ihmiset tarvitsevat tukea eivätkä pilkkaa ja taivastelua.

Anja Malm

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat