Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ydinaseiden uhka on edelleen todellinen

Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa ydinaseiden käytön riski on jopa kasvanut. Ydinaseet ovat palanneet suurvaltapolitiikan retoriikkaan.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Päätoimittaja Kaius Niemi viittasi kolumnissaan (HS 3.7.) sarkastiseen kommenttiin siitä, että hyvänä uutisena voidaan pitää, ettemme ainakaan enää pelkää ydinsotaa. Valitettavasti tämä lohdutus on ontto. On totta, että ydinsodan pelko on vähentynyt, mutta ydinsodan uhka on edelleen merkittävä, vaikka siitä puhutaan kovin vähän. Nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa ydinaseiden käytön riski on jopa kasvanut. Ydinaseet ovat palanneet suurvaltapolitiikan retoriikkaan.

Maailmassa on edelleen 16 000 ydinasetta, joista merkittävä osa on jatkuvassa hälytystilassa. Jo rajoitettu ydinsota voi aiheuttaa maailmanlaajuisen ilmaston viilenemisen, joka uhkaa miljardien ihmisten henkeä. Myös vahingossa alkava ydinhyökkäys on mahdollinen.

Siksi ydinaseiden uhkaa ei pidä vähätellä tai unohtaa. Ihmiskunnan eloonjääminen edellyttää näiden aseiden täydellistä hävittämistä. Ydinaseettomat maat ovat laajasti vaatineet ydinaseet kieltävää sopimusta. Suomenkin tulee toimia YK:ssa tämän puolesta.

Kati Juva

Lääkärin sosiaalinen vastuu

Suomen ICAN-verkosto

(International Campaign to Abolish Nuclear Weapons)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat