Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeutta itsensä työllistäjille

Työttömyysturvaa pitäisi uudistaa muun muassa siten, että hyväksytään työttömyysturvan ”työsuhteiseksi” palkaksi kaikki sellainen tulo, josta on maksettu kaikki palkan sivukulut.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Mielipidesivulla (HS 1.7.) oli kaksi tärkeää kirjoitusta itsensä työllistäjien sosiaaliturvasta. Kirjoituksissa viitattiin Erton työttömyyskassan kielteiseen työttömyysturvapäätökseen.

Lain mukaan työttömyyskassa ja ammattiliitto ovat kaksi itsenäistä eri toimijaa. Kassan tehtävät on lueteltu tyhjentävästi laissa. Tehtäviin kuuluu lainmukaisten päätösten tekeminen. Kirjoituksissa viitattiin muutoksenhakulautakunnan päätökseen, jolla lautakunta vahvisti kassan noudattaneen lakia. Työttömyyskassaa ei voi syyttää lain noudattamisesta sen enempää kuin poliisia ylinopeussakkojen antamisesta. Jos laissa on epäkohtia, eduskunnan tehtävä on muuttaa lakia.

Ammattiliiton tehtävä on kassasta poiketen edunvalvonta. Ammattiliitto Erto onkin vaatinut työttömyysturvan uudistamista reilummaksi. Lain pitää huomioida työelämän muuttuneet realiteetit.

Työttömyysturvaa pitäisi uudistaa muun muassa siten, että hyväksytään työttömyysturvan ”työsuhteiseksi” palkaksi kaikki sellainen tulo, josta on maksettu kaikki palkan sivukulut. Tämä yksinkertainen muutos korjaisi kerralla kirjoituksissa viitatun osuuskuntiin liittyvän ongelman.

Ministeri Jari Lindström (ps) asetti 23. kesäkuuta työryhmän miettimään työttömyysturvaa erityisesti itsensä työllistäjien auttamiseksi. Itsensä työllistäjien reilu kohtelu sosiaaliturvassa olisi oikeudenmukaista ja hyväksi työllisyydelle.

Juri Aaltonen

puheenjohtaja

Toimihenkilöliitto Erto ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat