Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Populismi uhkaa EU:n perusarvoja

Onko niin, että jos populismi etenee Euroopassa, meistä perusarvojen kannattajista tulee toisinajattelijoita, joita uhataan kuin Neuvostoliitossa, kysyy Hannu Salo.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

On pöyristyttävää, että ulkoministeri ja hallituspuolueen johtaja Timo Soini (ps) viittaa uusimmassa blogikirjoituksessaan (2.7.) Neuvostoliiton toisinajattelijoihin ja erityisesti heidän likvidointiinsa käsitellessään populistien kohtelua Suomessa.

EU:n perusarvot ovat vapaus, demokratia, ihmisoikeudet ja oikeusvaltion periaatteet. Populisteilla on Euroopassa nämä samat oikeudet. Heidän ihmisoikeuksiaan ei poljeta.

Uhka perusarvoja kohtaan tulee populistien piiristä. Unkari ja Puola ovat siitä esimerkkinä. Molemmat pyrkivät irti keskeisistä oikeusvaltion periaatteista. Timo Soini ei ole tuominnut näitä rikkomuksia, joihin EU on puuttunut.

Onko niin, että jos populismi etenee Euroopassa, meistä perusarvojen kannattajista tulee toisinajattelijoita, joita uhataan kuin Neuvostoliitossa?

Miksi poliitikot eivät puhu näistä asioista? On tullut demokratian itsepuolustuksen aika. Muutoin tyhmyyttä edustava populismi vie Euroopan pimeyden aikaan.

Koulupoikana tapasin Veikko Vennamon kotini tuvassa. Hän oli politiikkona populisti. Mutta tiedoksi Timo Soinille: Vennamolle länsimaiset arvot olivat pyhiä – hän ei asettanut niitä kyseenalaiseksi.

Hannu Salo

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat