Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastustan yhteisvalintaa aluepoliittisista syistä

Nykyisellä järjestelmällä saamme lääkäreitä kaikkialle Suomeen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Oulun lääketieteellinen tiedekunta on vuosia vastustanut yhteisvalintaa. Siihen on hyvät perustelut: lääkäreitä tarvitaan joka puolelle Suomea. Siksi lääketieteellisiä tiedekuntia on perustettu maantieteellisesti laajalti.

HS:n mielipidesivulle kirjoittanut hakija (5.7.) on pyrkinyt kolmesti lääketieteelliseen tiedekuntaan Helsinkiin. Jos kirjoittaja olisi päässyt sisään johonkin toiseen lääketieteelliseen tiedekuntaan, hän todennäköisesti olisi hakenut opiskelijavalinnan kautta uudestaan Helsinkiin. Arvokas opiskelijapaikka olisi tuolloin mennyt hukkaan toisaalla.

Suurempi ongelma on, että eteläsuomalaiset lääkärit palaavat yleensä opiskelujen jälkeen takaisin pääkaupunkiseudulle – lähes kaikki. Oulun yliopistollisen keskussairaalan Oysin alueelta 20 prosenttia on muuttanut Helsingin yliopistollisen keskussairaalan Hyksin ja Tampereen yliopistollisen keskussairaalan Taysin alueille. Suurin osa Pohjois-Suomen lääkäreistä on valmistunut Oulun yliopistosta ja on pohjoisesta kotoisin.

Vastustan yhteisvalintaa aluepoliittisista syistä. Nykyisellä järjestelmällä saamme kaikkialle Suomeen lääkäreitä. Meitä tarvitaan.

Timo Tuovinen

lääketieteen lisensiaatti, maalaislääkäri

Oulun yliopiston alumni, Vaala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat