Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-asioista kerrotaan monin tavoin

Helsingin Kampissa sijaitsevassa EU-tietopisteessä vastataan kysymyksiin ja jaossa on runsaasti esitteitä eri kielillä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Lisa Leinonen kysyi (HS Mielipide 1.7.), kuka kertoisi EU-asioista kansalaisille. Euroopan komission Suomen-edustuston ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston yhtenä tehtävänä on tiedottaa EU-asioista Suomessa ja käydä keskustelua sekä kansalaisten että sidosryhmien kanssa niin yleisötapahtumissa, sosiaalisessa mediassa kuin seminaareissakin. Keskustelunaiheet liittyvät ajankohtaisiin aiheisiin aina taloudesta ja työllisyydestä maahanmuuttokysymyksiin ja turvallisuuteen.

Helsingin Kampissa sijaitsevassa EU-tietopisteessä vastataan kysymyksiin ja jaossa on runsaasti esitteitä eri kielillä. Useimmin kysytään opiskelusta, työskentelystä ja matkustamisesta EU:ssa sekä EU-rahoituksesta. Myös alueelliset Europe Direct -tiedotuspisteet palvelevat EU-kysymyksissä eri puolilla Suomea ja Eurooppaa.

Eurooppasalissa on tänäkin vuonna järjestetty kymmeniä EU-aiheisia tilaisuuksia. Helsingin EU-toimistot kumppaneineen järjestävät tapahtumia myös muualla kuin Helsingissä. Suomessa vierailevat komissaarit ja suomalaiset Euroopan parlamentin jäsenet keskustelevat EU-asioista kansalaisten kanssa.

Tapahtumat usein joko videoidaan tai lähetetään suoratoistona, joten keskusteluiden kuunteleminen on mahdollista myös kauempaa tai myöhemmin.

Myös Euroopan investointisuunnitelman ja Euroopan strategisten investointien rahaston ESIR:n tarjoamista mahdollisuuksista pk-yrityksille on pidetty useita tilaisuuksia ympäri Suomea.

Tietoja ajankohtaisista Euroopan unionia koskevista asioista ja tapahtumista saa osoitteesta ec.europa.eu/finland ja europarl.fi. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

Sari Artjoki

Euroopan komission Suomen-edustuston päällikkö

Jarmo Oikarinen

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston päällikkö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat