Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vertaistukiryhmä auttoi takaisin normaaliin elämään

Vertaistukiryhmässä opin tuntemaan ja rakastamaan itseäni, kirjoittaa nimimerkki Oppia elämä kaikki.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Vertaisryhmässä (AA) esiinnytään tekaistulla tai omalla etunimellä. Vuosienkaan jälkeen ryhmän jäsenet eivät tiedä monenkaan etunimeä, saati ammattia.

Jotkut raitistuvat puhuvat itsestään ja totta. Valehtelijat joutuvat ennemmin tai myöhemmin kentälle eli juomaan, etsimään totuutta.

Ryhmissä saatua ihmistuntemusta voi käyttää hyväksi työelämässä, jonne raitistuneet miehet ja naiset palaavat ja jatkavat urallaan. Joukossa on paljon oppinutta väkeä, jopa väitelleitä tohtoreita, mutta ryhmissä ja sen ulkopuolella ollaan vain matteja ja maijoja.

AA:n 12 askeleen toipumisohjelma pitäisi päivittää tähän päivään sopivaksi. Siinä ja siellä puhutaan liikaa ”korkeimmasta voimasta”. Minua se ei jonkinsorttisena körttiläisenä ole haitannut.

Sanonta ”kerran alkoholisti, aina alkoholisti” on harha. Se ei pidä paikkaansa. Vuosikymmen sitten jätin ryhmät. Sitä ennen vuosikymmenen käynti ryhmissä teki tehtävänsä. Opin tuntemaan ja rakastamaan itseäni, ja palasin normaaliin elämään. Opin, ettei alkoholi sovi minulle. Rehellinen elämä rupesi maistumaan ja sujumaan. Vältin luultavasti ennenaikaisen, häpeällisen kuoleman.

Nykyisin saan ikääntyä lasten ja lastenlasten seurassa. Raitis ukki on paras esimerkki, puhumatta ja saarnaamatta paras!

Oppia elämä kaikki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat