Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhteishaku ja ylioppilaskirjoitukset olisi järkevää yhdistää

Ylioppilastutkintolautakunnan ja yliopistojen pääsykokeiden tekijöiden pitäisi laatia ylioppilaskokeet yhdessä, kirjoittaa kognitiotieteen dosentti Minna Huotilainen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ylioppilaskirjoitusten ja yliopistoihin hakemisen yhdistäminen olisi hyvä keino paitsi uudistaa lukiota myös saada aikaan säästöjä ja ennustettavuutta opiskelemaan pyrkiville.

Yliopistoihin voisi pyrkiä suoraan ylioppilaskirjoitusten kokeesta saaduilla pistemäärillä, jos koe uudistettaisiin niin, että kunkin kokeen laatisi nykyisen Ylioppilastutkintolautakunnan kanssa se ryhmä yliopistojen asiantuntijoita, joka nyt käyttää aikaa omien sisäänpääsykokeidensa laatimiseen. Näin ylioppilaskirjoitukset mittaisivat enemmän kyseisen tieteenalan nykyaikaisia taitoja ja keskittyisivät sisällöllisesti alan tärkeimpiin aiheisiin. Lukion sisältöjen jatkuva muokkaantuminen mahdollisimman lähelle yliopistojen ja työelämän tarpeita on kaikkien etu.

Suoraan yhden aineen tuloksilla voisi pyrkiä lukemaan esimerkiksi filosofiaa, biologiaa, maantiedettä, teologiaa, matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa, psykologiaa ja kieliä. Lääketiedettä opiskelemaan pyrittäisiin yhdistämällä kemian, fysiikan ja biologian ylioppilaskirjoitusten tietyt kysymykset soveltuvista kursseista.

Uudelleen pyrkiminen tapahtuisi kirjoittamalla kyseiset ylioppilaskirjoitusten aineet uudelleen seuraavana vuonna.

Minna Huotilainen

kognitiotieteen dosentti

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat