Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viranomaiset jättävät laiskan rauhaan

Jos joku rakentaa uutta, korjaa vanhaa, siivoaa rantojaan tai raivaa pusikoitaan, viranomaiset ovat kärppänä paikalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Martti Kaunismäki kirjoitti ansiokkaasti (HS Mielipide 7.7.), kuinka viranomaiset hankaloittavat ja rahastavat järkevää ja arvokasta toimintaa: uusiomateriaalien käyttöä.

Ylipäätään suomalainen byrokratia on viritetty kyttäämään kaiken uuden tekemistä ja luomista, mutta laiskana passaa olla. Kun on hipihiljaa eikä tee mitään, jätetään kyllä rauhaan, mutta elyt, avit ynnä muut viranomaiset ovat kärppänä paikalla, jos joku rakentaa uutta, korjaa vanhaa, siivoaa rantojaan tai raivaa pusikoitaan.

Voisiko joku viranomainen laskea, kuinka monta miljoonaa euroa Suomessa kerätään esimerkiksi rakennuslupamaksuja? Kuinka paljon kaava-alueilla tyhjän panttina olevia maita pitäisi verottaa, jotta saataisiin samat tulot aikaiseksi? Kumpi malli loisi sitä paljon puhuttua dynamiikkaa ja tekemisen meininkiä?

Kaiken sortin lupia ja säännöksiä on jokaiseen tekemiseen ja uusien asioiden alulle panoon, mutta kuinka usein yrityksiä tai kansalaisia rangaistaan siitä, että olemme tekemättä mitään? Näinkö on hyvä? Miten tähän on tultu?

Kaj Järvinen

yrittäjä, Janakkala

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat