Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elämänmittaiset palvelut hankintalain ulkopuolelle

Henkilökohtaisen budjetoinnin malli on hallitukselta hyvä linjaus.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallitus julkisti sote-uudistukseen liittyvän valinnanvapauden neljä mallia. Neljäs päälinja on henkilökohtaisen budjetoinnin malli. Se koskee ihmisiä, jotka eivät pysty tekemään päätöksiä itse. Tällaisia ihmisiä on esimerkiksi vammaisten ja ikääntyvien joukossa.

Tämä on erittäin hyvä linjaus valtioneuvostolta. Linjaus vastaa Suomen kansainvälisen oikeuden mukaisia sitoumuksia, kuten YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevaa sopimusta. Se myös turvaa kansallista sosiaalihuoltolain ja vammaislakien tarkoittamaa vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä osallisuutta itseään koskevien elämänmittaisten, välttämättömien palveluiden järjestämiseen.

Yksi asia huolestuttaa. Hallituksen juhannusviikolla antamassa lakiesityksessä julkisista hankinnoista ei ole rajattu edellä mainittujen vammaisten henkilöiden palveluiden järjestämistä lain soveltamisalan ulkopuolelle.

Toivottavasti kansanedustajat muuttavat lakiesitystä niin, että vammaisten ihmisten elämänmittaisten palvelujen järjestäminen jätetään hankintalain soveltamisalan ulkopuolelle. Näin vältämme parhaiten tulevaisuudessa sähköisen huutokaupan kielteiset vaikutukset.

Jarmo Sillanpää

kehitysvammaisen tyttären isä

Masku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat