Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi-kuva kestää peiliin katsomisen

Mielikuvat Suomesta vaikuttavat taloudellisesti ja poliittisesti tärkeisiin päätöksiin. Haluamme investointeja, osaajia, matkailijoita, hyviä kauppakumppaneita ja muita yhteistyösuhteita.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suomen pitkäaikaiset tavoitteet maakuvatyössä eivät ole muuttuneet (HS Merkintöjä 6.7.). Työtä tehdään koordinoidusti, intohimoisesti ja ammattimaisesti, toki hyvin pienillä resursseilla suhteessa verrokkimaihin. Mielikuvat Suomesta vaikuttavat taloudellisesti ja poliittisesti tärkeisiin päätöksiin. Haluamme investointeja, osaajia, matkailijoita, hyviä kauppakumppaneita ja muita yhteistyösuhteita.

Viime vuoden aikana ulkoministeriö on parantanut Suomen selkeisiin vahvuuksiin – kuten äitiyspakkaukseen – liittyviä viestintäprosesseja, rakentanut ja uudistanut perustyökaluja – kuten ThisisFinland-sivustoa some-kanavineen ja Finland Toolbox -työkalupakkia – sekä toteuttanut muutamia onnistuneita kampanjoita. Esimerkiksi Suomi-emojit ovat tavoittaneet tähän mennessä noin 200 miljoonaa ihmistä.

Vuonna 2010 toteutettu maabrändityö on ollut erinomainen perusselvitys siitä, mikä on Suomen ydin. Sen jälkeen on tapahtunut paljon käytännön toimintaa, mukaan lukien tuhansia vaikuttaja- ja toimittajavierailuja.

Ulkoministeriön laaja toimintakenttä näkyy siinä, että ministeriö on viime syksystä lähtien viestinyt muuttoliikkeen lähtö- ja kauttakulkumaissa vähentääkseen perusteetonta turvapaikanhakua Suomessa. Näin tehdään eduskunnan ja hallituksen tahdosta siihen suunnatulla määrärahalla.

Kirjoituksessa mainitulla kilpailutuksella pyritään tehostamaan jo nyt tehtävää viestintää mutta myös ottamaan huomioon Suomen pitkäaikaisiin maakuvatavoitteisiin liittyvät riskit, jotka on huomioitu muuttoliikeviestinnän tehostamisen alkamisesta lähtien. Siksi pääviestintämuodoksi on valittu tarkasti suunnattu sosiaalisen median kautta tehtävä viranomaisviestintä, jossa kerrotaan myös Suomen toimista hädässä olevien auttamisessa.

Petra Theman

maakuvayksikön päällikkö

Vesa Häkkinen

ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö

ulkoministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat