Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikkien lasten elatus on turvattava

Lapseneläkettä ei myönnetä niille lapsille, joiden elatusvelvollinen huoltaja ei ole asunut tai työskennellyt Suomessa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Köyhyyden ehkäisemiseksi on löydettävä ne sosiaaliturvan aukot, jotka vuotavat pahiten ja joissa epätasa-arvoisuus kohdistuu lapsiin.

Erotilanteessa suomalaislapsella on oikeus Kelan elatustukeen, mikäli hän ei saa elatusta elatusvelvolliselta. Jos elatusvelvollinen kuolee, lapsen riittävä elatus turvataan lapseneläkkeellä.

Lapseneläkettä ei kuitenkaan myönnetä niille lapsille, joiden elatusvelvollinen huoltaja ei ole asunut tai työskennellyt Suomessa. Mikäli lapsille ei menehtyneen huoltajan asuinmaan eläkelainsäädännön mukaan myönnetä eläkettä, he putoavat riittävän elatuksen ulkopuolelle. Näillä lapsilla ei ole oikeutta elatustukeen eikä lapseneläkkeeseen.

Suomen lainsäädäntö mahdollistaa suomalaislasten epätasavertaisen kohtelun syrjimällä osaa lapsista siten, että heidän oikeutensa riittävään elatukseen ei toteudu sosiaaliturvan rakenteellisista syistä. Ymmärrän, että taloudellinen tilanne vaatii säästötoimenpiteitä. Lapsen etu ja tasavertainen kohtelu ovat kuitenkin prioriteetteja, kun pohditaan, mihin taloudellisesti tiukassa tilanteessa kannattaa panostaa.

Marja-Liisa Iivanainen

yksinhuoltaja

Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat