Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi eläkeläisen pitäisi maksaa velkansa pois?

En ole saanut relevantteja syitä huolehtia tulevan kuolinpesäni vakavaraisten osakkaiden perintöosuuksista laihduttamalla vähäisiä eläkepäiviäni, kirjoittaa Ari Valtonen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Taloussivuilla (HS 5.7.) pohdiskeltiin sinänsä ansiokkaasti ja käytännönläheisesti eläkkeelle siirtyvän mahdollisia taloudellisia ongelmia ja annettiin vinkkejä niiden torjumiseksi. Vinkeistä ensimmäinen ja kaiketi tärkein kehotti muun ohessa selvittämään, ”miten aiot maksaa velat pois”.

En löytänyt tekstistä ensimmäistäkään perustelua sille, että niin olisi syytä toimia.

1950-luvulla syntyneenä olen toki saanut vanhemmiltani, opettajiltani ja harmaapukuisilta, kurttuotsaisilta valtiovarainministereiltä – vain muutamia mainitakseni – tuntuvan määrän evankelisluterilaista maksumoraalia ja jäykkiä kunniakäsityksiä. Sen sijaan en ole saanut lainkaan relevantteja syitä huolehtia tulevan kuolinpesäni vakavaraisten osakkaiden perintöosuuksista laihduttamalla omia, arviolta kohtalaisen vähäisiä eläkepäiviäni.

Todettakoon, että näkemykseni on omaa perua, vaikka paninkin ilolla merkille professori Urpo Kankaan samansisältöiset ajatukset taannoin.

Ari Valtonen

asianajaja

Vihti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat