Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasa-arvo ei kuulu Puolustusvoimille

Puolustusvoimat ovat yhteiskunnan perälauta, jonka murtuessa koko maa sortuu.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Pride-kulkueessa marssi virkapukuinen sotilashenkilö. Puolustusvoimat paheksui ensiksi tapahtunutta tiedotteessaan, mutta toisessa lausunnossaan se antoi periksi ajatuksella, että Puolustusvoimat on osa suomalaista yhteiskuntaa ja siksi sen on hyväksyttävä kaikki mahdolliset ilmiöt. Niin, mitenkähän on.

Media on asiaa analysoidessaan rinnastanut kolme virkapukua käyttävää organisaatiota: Puolustusvoimat, poliisin ja pelastuslaitoksen. Median kanta on, että poliisi on näistä neutraalein, ja siksi poliisin on oltava erityisen huolellinen esiintymisessään. Olen eri mieltä.

Poliisin tehtävät ovat huomattavasti suppeammat kuin Puolustusvoimien. Kärjistäen voi sanoa, että tyypillinen poliisitehtävä on valvoa, kävelevätkö hallintoalamaiset päin punaista valoa, ja rikkomuksen havaitessaan on pystyttävä määräämään oikea sanktio.

Puolustusvoimat taas on yhteiskunnan perälauta. Sen murtuessa koko maa sortuu. Kaikilla muilla yhteiskunnan organisaatioilla on suppea tehtävä – opetuslaitos, terveydenhoito, sosiaaliviranomaiset, talouselämä, maatalous ja niin edelleen – mutta maanpuolustus vastaa koko orkesterista.

Puolustusvoimien tehtävä ei siis ole tasa-arvon edistäminen vaan maan puolustaminen. Jos sotilaat lähtevät sopulien tavoin mukaan kaikkiin muoti-ilmiöihin, peli on menetetty. Siksi toivon Puolustusvoimien johdon jämäköitymistä.

Pride, ylpeys, ei kuulu Suomen Puolustusvoimille.

Antti Pekola

Pori

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat