Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki on täynnä pieniä kunnostuskohteita

Vaikuttaa siltä, että Helsingin katukuvan historiaan kuuluvia pieniä kohteita ei arvosteta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kesällä näkee paljon kunnostettavana olevia rakennuksia ja katuja. Se on ikävää mutta välttämätöntä, jotta rakennukset näyttävät hyviltä ja kestävät. Sama koskee katuja. On turvallisuuden kannalta tärkeää, että kadut ja tiet ovat hyvässä kunnossa.

Helsingissä on kuitenkin myös runsaasti pienempiä kunnostuskohteita, jotka on päästetty todella huonoon kuntoon – esimerkiksi vanhat kellot. Monilla kaduilla on huonokuntoisia kelloja, jotka eivät ole toiminnassa. Korkeavuorenkadulla kaksi kelloa näyttää koko ajan samaa aikaa, ja toinen niistä on rapistunut todella huonokuntoisen näköiseksi.

Kauppatorin kääntösillan kääntöpala kunnostettiin muutama vuosi sitten, mutta rannalla olevalle toiselle moottorille ei tehty mitään. Nyt se on rapistunut varsin pahan näköiseksi. Yksi suojakupu on puoliksi irti, ja toinen, pienempi kupu on irronnut ja pudonnut maahan. Myös sillan vieressä oleva pieni puinen rakennus on rapistunut pahasti. Maalipinnat ovat kuluneet ja kattopellit osittain irrallaan.

Mielestäni tällainen ei anna kovinkaan hyvää kuvaa turisteille. Vaikuttaa siltä, että näitä kohteita ei arvosteta. Vanhat kellot ovat historiallisesti tärkeitä, ja entinen rautatiesilta on osa kaupungin historiaa, kuten vaikkapa Suvilahden vanha voimala ja kaasukellot.

Jaska Riuttama

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat