Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Katajanokka on myllerretty pilalle

Näköjään kuka tahansa liikemies tai ideanikkari saa toteuttaa kaupunkitilaan oman kyhäelmänsä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kauppatorin viereinen satama-alue Katajanokalla on parin viime vuoden aikana myllerretty uuteen uskoon. Maailmanpyörä valtavine parkkipaikkoineen, konttikahvilat, rakenteilla oleva uimala parakkeineen ja nyt viimeksi sinne suunniteltu elokuvahökkeli (HS 30.6.) muuttavat Katajanokan kaupunkimiljöön infantiiliksi ideaparkiksi.

Viimeisetkin merkit vanhasta satamaradasta, kuten höyryveturien vedenottoviskuri, on revitty ja kaadettu maahan. Näköjään kuka tahansa liikemies tai ideanikkari saa toteuttaa kaupunkitilaan oman kyhäelmänsä.

Ennennäkemätöntä suunnittelua eurooppalaisen pääkaupungin historiallisessa keskustassa!

Mutta eipä tässä kyllin. Sen lisäksi, että uimalarakennelma nyt tukkii Katajanokan kanavan suun ja mahdollisuuden sujuvaan veneliikenteeseen, koko kanavan on annettu muuttua kaatopaikaksi. Tämä upeiden kaupunkimaisemien solmukohta ja merellisen Helsingin yksi hienoimpia kaupunkimiljöitä on jätetty täysin hoitamattomaksi.

Linnanaltaan kivetystä laiturista on tullut rikkaruohoviljelmä. Presidentinlinnan ja Stora Enson pääkonttorin välissä kanavan kivipenkereet ovat vesakoituneet ja kaikenmoisen romun ja ryönän peitossa: autojen ikkunalasia ja pölykapseleita, kasvillisuuteen tarrautunutta muovijätettä, risukkoa ja muuta roinaa. Kun pensaikko on alkanut juurtua muuriin, myös kivilaattoja on irronnut paikoiltaan.

Kaupungin rakennusvirastolta ei saa vastausta siihen, kenen vastuulle historiallisen miljöön hoito kuuluu.

Helsinkiläisenä ja katajanokkalaisena häpeän alueen huonoa kuntoa.

Jaakko Salemaa

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat