Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehä I -suunnitelma on epäonnistunut

Espoon tulee palauttaa suunnitelma uudelleen valmisteltavaksi siten, että se ei aiheuta asukkaille terveyshaittoja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Perustuslaki turvaa ihmisille terveellisen elinympäristön, johon ihmisoikeutena kuuluu muun muassa puhdas hengitysilma.

Kehä I -tiesuunnitelmaan liittyvä Otasolmu on avoin korkea liikenneristeys, johon avautuu neljä liikennetunnelin suuaukkoa. Aukoista tulevaa saastunutta ilmaa ei pystytä puhdistamaan. Aukoista kantautuu myös melu, joka nousee ilman muuta yli 55 desibelin. Otasolmu on noin 30 metrin päässä lähimmistä asunnoista.

Asukkaat ovat vaatineet, että suojaava puusto suunnitellun tien ja asuntojen välillä säästetään. Puusto suojaa ilmansaasteilta ja melulta ja toimii terveellisen ympäristön turvana.

Kuitenkin puita on kaadettu pitkin kesää. Puita kaadetaan, vaikka on lintujen pesimärauha.

Liikenneviraston Kehä I -tiesuunnitelmasta on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen. Espoon valtuusto on antanut luvan aloittaa työt siitä huolimatta, että asukkaiden valitusta ei käsitelty eikä työn suorituksella ole lainvoimaista päätöstä.

Valtuusto teki päätöksen puutteellisten valmisteluasiakirjojen perusteella. Valmisteluaineistosta puuttuivat tiedot valituksista ja siten siitä, että päätöksellä tehdään asukkaiden lakisääteinen valitusoikeus hyödyttömäksi.

Kehä I -tiesuunnitelma on epäonnistunut, ja sen toteuttaminen tulee keskeyttää. Espoon tulee palauttaa suunnitelma valmisteltavaksi siten, että terveyshaittoja ei synnytetä ja että Otasolmun ja asuinrakennusten välinen puusto säilytetään maisemaesteenä. Toivon, että vaaleilla valitut Espoon valtuutetut puuttuvat asiaan.

Pirkko Söderman

Tapiola, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat