Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Metropoli normalisoi asunto­markkinat

Helsinki käpertyy omaan ahtauteensa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin keskustan asuntohinnat ovat verkoston käsissä. Kuten kaikkea suomalaista korruptiota, systeemiä on vaikea viedä oikeuteen. Voiko kukaan silti väittää, että hintakehitys olisi peräisin vapailta asuntomarkkinoilta?

Ainoa keino on laajentaa keskustaa. Esteenä on vain tehoton vyöhyke sen ympärillä ja laajat, osin suojellut omakotimatot. Omintakeiset ja yksilölliset kaupunginosat ovat toivoton elementti ratkaisussa, jossa pannaan päällekkäin muutaman elementin sekä putken ja johdon pätkän asumisyksiköitä. Elementtien halpuudesta kansan on Helsingissä vaikea hyötyä. Halpa rakentaminen ei siis tuo parannusta välimatkoihin ja joukkoliikenteeseen.

Helsinki käpertyy omaan ahtauteensa. Kaiken lisäksi vihreät voimat haluavat muuttaa Helsingin luonnonsuojelualueeksi, jossa hyvinvointi siirretään koiranomistajille. Autoliikenteen saasteet ovat sivuasia, kunhan ei tarvitse mennä Nuuksioon, kuntien keskuspuistoihin tai Sipoonkorpeen, vaan koskematon eli nokkosten valtaama luonto on kaikkien ovella.

Vihreätkin toiveet toteutuvat, ja kantakaupunkiinkin tulisi lisää henkireikiä, jos vähintään kolme kuntaa ohjaa joukkoliikennettä ja rakentamista yhdessä. Bulevardisointikin valuu hukkaan, ellei metropolia synny. Kysymys on Suomen hallituksen saamista tärkein. Vain valtio voi normalisoida hintakehityksen Helsingissä.

Matti Kosola

diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat