Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen lippua voisi käyttää ja näyttää enemmän

Haluaisin nähdä Suomen lipun käytössä muuallakin kuin lipputangossa ja ruumisarkkujen päällä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ritva Nyqvist kirjoitti (HS Mielipide 11.7.), että Portugalin lippua olisi häpäisty yleisurheilun EM-kisoissa. Näin tuskin oli, sillä muualla kuin Suomessa lippua näytetään ja käytetään paljon enemmän ja monipuolisemmin arjessa kuin Suomessa.

Esimerkiksi Yhdysvaltain tähtilipun, Britannian Union Jackin tai Ranskan trikolorin käyttö tekstiileissä on aina ollut vahva osoitus kansallistunteesta. Meillä takavuosina nousi kova meteli siitä, kun myös siniristilipun värejä haluttiin käyttää vaatteissa.

Lippulakimme 8. pykälään lisättiin vasta vuonna 1995 sinänsä itsestäänselvyys siitä, ettei lippua saa käyttää epäkunnioittavasti. Tätä on kuitenkin tulkittu jopa niin, ettei lippu saa koskettaa ihmiskehoa, ja vasta viime vuosina on korostettu liputuksen mahdollisuutta muulloinkin kuin varsinaisina liputuspäivinä.

Itse haluaisin nähdä Suomen lipun käytössä muuallakin kuin lipputangossa ja ruumisarkkujen päällä. Kun suomalainen juuri voitti ensimmäisen kerran Wimbledonin tennismestaruuden, olisin ilahtunut kovasti, jos katsomossa olisi heilutettu edes yhtä siniristilippua, vaikka joku meikäläinen olisi myös pyyhkinyt siihen onnen kyyneleitään.

Klaus Krokfors

valtiotieteiden maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat