Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väitöskirjatutkija on aiheensa asiantuntija

Julkinen keskustelu kaipaa punnittua tietoa.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

En yhdy professori Jukka Korpelan toiveeseen (HS Mielipide 12.7.) siitä, että tutkijat eivät puhuisi julkisuudessa muusta kuin aiheista, joita juuri he ovat tutkineet.

Julkinen keskustelu kaipaa punnittua tietoa. Tutkija on laajasti perehtynyt omaa tutkimusaihettaan lähellä olevaan aihepiiriin ja pystyy arviomaan ja yhdistelemään sitä koskevaa tietoa. Jos tutkijat eivät käyttäisi tätä asiantuntemustaan hyväksi, kenen tehtävä olisi tutkimustiedon tuominen julkisuuteen? Tutkijan asiantuntijuus on sitä, että uskaltaa käyttää tiedon arviointiin liittyvää tutkimuksellista ammattitaitoaan ja tarjota tätä arviointia myös yhteiskunnallisen keskustelun käyttöön.

Korpela paheksui myös tohtorikoulutettavien tarjoamista uutisten kommentaattoreiksi. Väitöskirjaa tekevillä tutkijoilla, eli tohtorikoulutettavilla, on takanaan vähintään yksi maisterintutkinto. Lisäksi he ovat tehneet tutkimustyötä tyypillisesti useiden vuosien ajan. Tällä koulutuksella ja kokemuksella toimiva työntekijä olisi kokenut asiantuntija lähes millä tahansa muulla sektorilla, vaikkapa ministeriöissä.

Tutkijoiden ja tutkimustiedon arvostusta tukee, jos professorit kohtelevat väitöskirjatutkijoita nuorempina asiantuntijoina ja kaikki yliopistot siirtyvät kutsumaan tohtorikoulutettaviaan väitöskirjatutkijoiksi tai nuoremmiksi tutkijoiksi.

Riikka Taavetti

tohtorikoulutettava,

valtiotieteiden maisteri,

filosofian maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat