Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskuspuiston pitäminen siistinä ei taida kuulua kenellekään

Kaupunki on itsekin syyllistynyt Keskuspuiston saastuttamiseen kippaamalla talvihiekoitushiekkaa ja sen mukanaan tuomaa rojua Hakamäentien sillan alle, kirjoittaa Tarja Kataja.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Merja Drake kirjoitti Helsingin epäsiisteydestä ja kehnosta puistokulttuurista sekä vihjasi aiheellisesti Helsingin kaavoituspolitiikkaan (HS Mielipide 11.7.)

Pääkaupunkimme on erittäin epäsiisti. Niin keskusta kuin teiden varret ja viheralueetkin ovat erittäin roskaisia. Roskien kerääminen muualta kuin aivan keskustan tuntumasta ei näytä kuuluvan kenellekään. Roska-astioita on harvassa, ja ne pursuavat yli äyräidensä. Lokit levittävät vähäisetkin roska-astioihin tungetut jätteet ympäristöön.

Keskuspuiston laidalla asuessani olen seurannut vuosia puiston tilaa. Sieltäkään kukaan ei koskaan kerää roskia pois meitä muutamia tavallisia ”roskapartio-ihmisiä” lukuun ottamatta.

Helsingin kaupungin rakentamis- ja kiinteistöhuoltoyhtiön Staran autot kyllä ajelevat silloin tällöin roska-astioita tyhjentämässä, mutta kukaan ei koskaan poistu autosta, vaikka millaisia törkykasoja osuisi kohdalle – niiden siivoaminen kun ei kuulu toimenkuvaan.

Parina viime vuonna kaupunki on itsekin syyllistynyt Keskuspuiston saastuttamiseen kippaamalla keväisin katujen talvihiekoitushiekkaa ja sen mukanaan tuomaa rojua ja jätettä Hakamäentien sillan alle puiston pääväylän varteen.

Muutama vuosi sitten runsaslumisina talvina Maunulan ulkoilumajan tuntumassa sijaitseva entinen nurmikenttä, jossa vielä jokin aika sitten oli koirien koulutusrata, toimi kaupungin lumenkaatopaikkana. Kentälle kulkeutui lumen mukana tietenkin kaikkea roskaa ja jätettä. Tämän seurauksena nurmikenttä jäi hoitamatta ja alkoi kasvaa rikkaruohoa sekä pajukkoa. Kaupungin nokkelat päättäjät iskivät kentän laitaan monimuotoinen joutomaa -kyltin linnunkuvineen ja kukkineen.

Tästä päästäänkin Keskuspuiston rakentamissuunnitelmiin. Kuten Merja Drakekin totesi, annetaan vähäisten viheralueidemme ränsistyä, niin maansiirtokoneiden ja paaluttajien tullessa paikalle kukaan ei enää jaksa välittää kaupunkimme rappiotilasta ja vastustaa vähäisten viheralueiden rakentamista.

Tarja Kataja

Kivihaka, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat