Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakennusvirasto laiminlyö tehtäviään Kalliossa

Pysäköintipaikan saaminen esimerkiksi Eläintarhantieltä on varsin sattumanvaraista maksutta pysäköityjen autojen vuoksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Rakennusviraston asiakaspalvelupäällikkö Tarja Posti muistutti Helsingin Sanomissa (14.10.2015) virastonsa arvostelijoita siitä, että rakennusvirasto ei päätä pysäköinnistä vaan ainoastaan toteuttaa poliitikkojen päättämää asukaspysäköintijärjestelmää.

Näinhän se on. Vihreät ja vihertävät poliitikot ovat päättäneet, että kaupunkimme autoilevilta asukkailta peritään aiemman 120 euron asemesta 360 euroa vuodessa, minkä vastikkeeksi he ehkä löytävät autolleen pysäköintipaikan omasta kaupunginosastaan.

Mutta rakennusvirastopa ei hoidakaan tuota toteuttamisvelvoitettaan, vaan – ainakin Kalliossa – laiminlyö sen, minkä vuoksi asukaspysäköijät eivät saa kolminkertaiselle maksulleen täyttä vastinetta.

Eläintarhantiellä liikkuessani olen usein ihmetellyt sitä, että kadunvarren asukaspysäköintiin osoitetut paikat ovat päiväsaikaan yleensä täynnä autoja, joten pysäköintipaikan saaminen alueelta on varsin sattumanvaraista. Iltapäiväisellä kävelylenkilläni tarkastin autot ajoradan rannan puoleiselta reunalta virastotalon ja Kaupunginteatterin väliltä. I-asukaspysäköintitunnuksella varustettuja autoja oli kolme, pysäköinnin maksulipukkeella tai elektronisella pysäköintilaitteella varustettuja autoja kahdeksan ja muita eli ilman asianmukaista tunnusta tai maksutta pysäköityjä autoja 38 kappaletta.

Rakennusviraston kontolle kuulunee sekin, että Kaisaniemenrannan on annettu kehittyä kesäaikaan venetrailereiden varastoalueeksi. Lenkilläni laskin rannasta 12 varsin kookasta traileria, joista yksi mereen työnnettynä.

Ranta on talvisin veneiden telakointialuetta, mihin se mielestäni soveltuu hyvin. Veneet kuuluvat oleellisesti merelliseen Helsinkiin, eikä niiden talviaikainen telakointi turmele rantaa esteettisesti tai muutenkaan. Mutta se, että rannan täyttävät kesällä rumat trailerit ja pois korjaamattomat puiset telakointialustat, ei osoita hyvää tälläkään saralla rakennusviraston tehtävien hoidosta.

Ilkka Tammisola

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat