Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansallistunnetta ylläpitäviä maajoukkueita tarvitaan

On parempi ylläpitää kansallistunnetta reilulla kilpailulla urheilussa kuin uhoamalla sotavoimilla ja viholliskuvia vahvistamalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Toimittaja Joska Saarinen epäili kirjoituksessaan (HS Urheilu 14.7.), tarvitaanko urheilussa kansallistunnetta ylläpitäviä maajoukkueita globalisoituvassa maailmassa.

Vastaukseni on: kyllä tarvitaan. Modernin kansainvälistyneen markkinatalouden maailman suuria harhoja on ollut kuvitelma kansallistunteen ja uskontojen roolin vähentymisestä. Olemme havainneet, että maailmantilanteen vaikeutuessa kansallistunne on voimistunut kaikkialla, valitettavasti pahimmillaan äärikansalliseksi kiihkoiluksi.

Enemmistö ihmisistä haluaa elää synnyinmaassaan – jos se suinkin on mahdollista –, arvostaa kansallista kulttuuriaan ja rakastaa kotiseutuaan.

Urheilussa kansallistunne voi parhaimmillaan saada myönteisen ilmeen. Jalkapallossa valtavaan menestykseen seurajoukkueissa yltäneet kuuluisuudet pitävät menestystä maajoukkueissaan uransa suurimpana saavutuksena.

Maahanmuuttajien arvostuksessa valtaväestön keskuudessa urheilulla voi olla myönteinen vaikutus. Päättyneissä jalkapallon EM-kisoissa Ranskan ja Portugalin maajoukkueissa pelasivat etniseltä taustaltaan erilaiset pelaajat toisiaan arvostaen, ja kannattajat tukivat vahvasti kaikkia.

On parempi ylläpitää kansallistunnetta reilulla kilpailulla urheilussa kuin uhoamalla sotavoimilla ja viholliskuvia vahvistamalla.

Jouko Sillanpää

valtiotieteiden maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat