Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sääntelyä on pyritty keventämään

Asetusuudistukset parantaisivat jätemateriaalien parissa toimivien yritysten toimintaedellytyksiä ja edistäisivät laajempaa jätteiden turvallista hyödyntämistä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen samaa mieltä Martti Kaunismäen (HS Mielipide 7.7.) kanssa siitä, että luonnon maa- ja kallioainesvaroja voitaisiin säästää käyttämällä maarakentamisessa enemmän uusiomateriaaleja. Tavoitteena on uusiutumattomien ja uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö. Siksi ympäristöministeriö uudistaa jätelainsäädäntöä ja kehittää kiertotaloutta edistäviä ohjauskeinoja.

On totta, että useat säädökset rajoittavat jätemateriaalien kuten voimalaitostuhkien ja renkaiden käyttöä rakentamisessa. Syynä ei ole ympäristöministeriön vallanhalu. Luonnonvarojen kestävän käytön lisäksi meidän on huolehdittava myös siitä, että uusiomateriaalien käyttö ei aiheuta riskejä terveydelle tai ympäristölle.

Jätemateriaalien käyttöön liittyy usein esimerkiksi jätteen sisältämistä haitta-aineista johtuvia riskejä. Siksi niiden hyödyntämiseen tai muuhun käsittelyyn tarvitaan EU:n ja Suomen lainsäädännön mukaan aina viranomaisen hyväksyntä.

Olemme pyrkineet keventämään jätteiden maarakennuskäyttöä koskevaa sääntelyä. Vuonna 2006 annettu Mara-asetus mahdollistaa tietyin edellytyksin jätteen maarakentamiskäytön lupamenettelyä joustavammalla ilmoitusmenettelyllä, josta peritään ympäristölupaa pienempi maksu.

Ministeriö valmistelee hallituksen toimintaohjelman mukaisesti Mara-asetuksen uudistamista sekä uutta vastaavaa asetusta maa-ainesjätteiden hyödyntämisestä rakentamisessa. Tarkastelussa on muun muassa erityyppisten valimohiekkojen sekä rengasrouheen lisääminen Mara-asetuksen soveltamisalaan. Asetusuudistukset parantaisivat jätemateriaalien parissa toimivien yritysten toimintaedellytyksiä ja edistäisivät laajempaa jätteiden turvallista hyödyntämistä.

Tuula Varis

ylijohtaja, ympäristönsuojeluosasto

ympäristöministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat