Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi minun pitää tehdä työhakemus, joka ei johda mihinkään?

Virkailijan mukaan menetän työttömyysetuuteni, jos en hae minulle tarjottua työtä, vaikkei minulla ole siihen tarvittavaa koulutusta eikä osaamista.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ollut jonkin aikaa työtön ja hakenut kymmenittäin työpaikkoja. Turhautumiseni kasvaa toistuvien ”kiitos ei” -viestien takia.

Olen te-toimistolla työttömänä työnhakijana ja saan työttömyysetuutta. Te-toimisto on tähän asti ollut varsin passiivinen minun suuntaani. Kävin alkuinfossa, täytin osaamiskartoituskyselyn ja tallensin ansioluetteloni te-toimiston cv-pankkiin, kuten neuvottiin.

Nyt toimisto aktivoitui lähettämään minulle työtarjouksen. Valitettavasti tarjous ei osunut ollenkaan ammattiini. Kyseiseen tehtävään minulla ei ole koulutusta eikä osaamista. Ilmeisesti te-toimistossa tapahtui arviointivirhe.

Prosessin mukaan hakijan pitää vastata jokaiseen tarjoukseen. Ilmoitin tunnollisesti, että minulla ei olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia hoitaa tehtävää ja siksi en ole hakenut sitä.

Sain pian soiton te-toimistosta. Kuulin, että toimisto ei voi peruuttaa annettua työtarjousta. Virkailijan mukaan minun pitää hakea tehtävää tai menetän työttömyysetuuteni. Käsitin, että tilanne johtuu toimistolle määrätyistä heidän työnsä mittaamisen kriteereistä.

Onko tässä järkeä? Minä, te-toimisto ja palkkaava työnantaja käytämme aikaa hakemukseen, joka ei kuitenkaan johda mihinkään. Minusta te-toimisto nöyryyttää työnhakijaa ja turhauttaa työnantajia. Eikö prosessia ja sen mittaamista voisi muuttaa joustavammiksi ja inhimillisemmiksi?

Tarjous, josta ei voi kieltäytyä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat