Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tehkää peli, jolla etsitään marjoja

Nuoret voisivat pelaamisen sijaan tai sen lisäksi tehdä jotain hyödyllistä oman elämänsä ja samalla Suomen kansantalouden hyväksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ehdotus Nintendolle: kehittäkää peli, jossa pelaajat etsivät marjoja metsästä. Yksi olio voisi olla varvullinen mustikoita tai puolukoita, yksi olio kymmenen hillaa. 10–20 oliosta kertyisi litra marjoja.

Kaikki nuoret, joilla ei ole kesätöitä, metsään vaan Pokémon-hilloja keräämään. Myös mustikkasato on tänä vuonna runsas.

Jos yrittäjät pystyvät järjestämään oleskelun thaimaalaisille poimijoille, he varmaan järjestävät myös suomalaisille. Suuressa poimijajoukossa on takuuvarmasti sosiaalista ja kansainvälistä.

Niinä vuosikymmeninä, joina Suomesta rakennettiin hyvinvointivaltio, lähes kaikki yli 15-vuotiaat ja vähän nuoremmatkin olivat töissä – paitsi jos olivat koulussa. Jos vakituista työtä ei ollut, hoidettiin lapsia, poimittiin marjoja tai tehtiin jotain muuta avustavaa työtä.

Ehkä poliitikotkin voisivat miettiä, miten nyky-Suomessa nuoret voisivat pelaamisen sijaan tai sen lisäksi tehdä jotain hyödyllistä oman elämänsä ja samalla Suomen kansantalouden hyväksi.

Tuo kaupungilla poukkoilu on hauskaa ja näyttää hauskalta, mutta se hyödyttää ainoastaan Nintendo-yritystä – ei meitä suomalaisia millään tavalla.

Liisa Nyqvist

Kouvola

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat