Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyöräilijät pois jalankulkijoiden seasta

Porthaninkadun jalkakäytävät ovat muuttuneet yleisiksi pyöräteiksi, vaikka pyörällä ajon alamäessä luulisi nostavan pyöräilijänkin verenpainetta.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin kaupunki edistää kaupunkipyöräilyä kaupunkilaisten liikkumismuotona, mikä sinänsä on kannatettavaa. Pyöräilyn lisääntyessä tulisi ottaa myös vastuuta ja suunnata viestintää pyöräilyn sääntöihin, jotta ne tulevat tunnetuiksi kaupunkipyöräilijöille. Keskusta-alueelle tulee rakentaa hyvin erottuvat, merkityt, erilliset väylät pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Alueet, joissa ei saa pyöräillä, on myös merkittävä.

Esimerkiksi Porthaninkadun jalkakäytävät ovat muuttuneet yleisiksi pyöräteiksi, vaikka pyörällä ajon alamäessä luulisi nostavan pyöräilijänkin verenpainetta. Jalkakäytävältä on runsaasti sisäänkäyntejä asuintaloihin ja liikehuoneistoihin. On tietyömaita ja taloremontteja. On tavaraa tuovia kulkuneuvoja väliaikaisesti parkkeerattuina jalkakäytäville. Porthaninkadun mäki huipentuu vielä vilkkaassa käytössä oleviin raitiovaunu- ja bussipysäkkeihin sekä metroaseman sisäänkäyntiin.

Jalankulkijoita kävelee ristiin rastiin. Silti pyöräilijät ajavat sinnikkäästi jalkakäytävillä.

Sama koskee Hakaniemeä Ympyrätalon ja Pitkänsillan välisellä osuudella. Pyörillä ajetaan jalankulkijoiden seassa huolimatta vilkkaasta liikekeskuksesta, bussipysäkeistä sekä läpikulusta torille, liikkeisiin ja raitiovaunupysäkeille.

Jalankulkijoilla ei ole silmiä selässä. Kulku ei ole aina ennakoitavaa eikä suoraviivaista. Kun pyörätietä ei ole, pyöräilijän paikka on ajoradalla.

Nina Suittio

Kallio, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat