Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Te-toimiston kanssa asiointi on äärimmäisen hankalaa

Toimistosta ei voi varata aikaa eikä ylipäätään mitään tapaamista voi enää sopia lainkaan, ei edes puhelinkeskustelua, jossa kaikki asiat voitaisiin käydä läpi, kirjoittaa nimimerkki Yli 50-vuotias työtön.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Olen ensimmäistä kertaa elämässäni työtön ja te-keskuksen asiakas. Pitkänä irtisanomisaikanani olen oma-aloitteisesti hakeutunut erilaisiin työnhakuun liittyviin tietoiskuihin ja luennoille sekä hakenut tietoa kaikista mahdollisista työnhakuun ja työttömyysturvaan liittyvistä asioista. Olen hakenut töitä koko irtisanomisaikani ja ilmoittautunut hyvissä ajoin te-keskuksen asiakkaaksi.

Asiointini työttömyyskassan kanssa on sujunut hyvin, mutta te-keskus ei ole nykyisin enää millään lailla palvelualtis. Puhelimitse joutuu jonottamaan maksullisesti pitkään riippumatta päivästä tai kellonajasta. Verkkosivut ja -lomakkeet ovat kömpelöt ja jäykät esimerkiksi vaihtoehtojen suhteen: omatoiminen asioiden hoito ei onnistu nykyaikaisesti ja järkevästi.

Toimistosta ei voi varata aikaa eikä ylipäätään mitään tapaamista voi enää sopia lainkaan, ei edes puhelinkeskustelua, jossa kaikki asiat voitaisiin käydä läpi ja sopia jatkosta. Näiden kuukausien aikana olen päässyt puhelimitse muutaman kerran läpi ja saanut kysymyksiini joka kerta erilaisen vastauksen, tai en ole saanut vastausta lainkaan.

Pahimmillaan minua on kohdeltu töykeästi. Jo se, että joutuu yli 50-vuotiaana työttömäksi, on tarpeeksi nöyryyttävää. Pitääkö asioiden hoidonkin olla näin äärimmäisen hankalaa? Valitettavasti tämä ei ole vain minun kokemukseni.

Ai niin, sain toki kutsun tunnin infotilaisuuteen, joka pidetään vasta kaksi kuukautta työttömäksi tuloni jälkeen. Jos en pääse tilaisuuteen, menetän työttömyysturvani.

Yli 50-vuotias työtön

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat