Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalityön työvoimapulan helpottaminen on tehty vaikeaksi

Työvoimahallinto ei katso yliopisto-opintojen suorittamista tarkoituksenmukaiseksi tavaksi edistää työllistymistäni.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomissa on käyty kiivasta keskustelua sosiaalityöntekijöiden ja heidän sijaistensa kelpoisuusvaatimuksista ja näitä vaatimuksia seuraavasta työvoimapulasta.

Yhdestä asiasta ollaan samaa mieltä: kelpoisuusvaatimukset täyttävistä työntekijöistä on pula, ja tämä on merkittävä ongelma.

Ainoa tapa saada pätevyys edes sijaiseksi on opiskella yliopistossa sosiaalityö-oppiainetta.

Jäin perhevapaiden jälkeen työttömäksi, enkä ole onnistunut työllistymään aiemmalla yhteiskuntatieteiden maisterin koulutuksellani. Työmarkkinatilanteen ymmärtäen hain opiskelupaikkaa sosiaalityön koulutusohjelmasta yliopistosta ja myös sain sen.

Aiemmista opinnoistani johtuen sosiaalityöntekijän sijaiseksi pätevöityminen ja todennäköinen työllistyminen nykyisillä pätevyysvaatimuksilla kestäisi yhden lukuvuoden. Sosiaalityöntekijän kelpoisuuden saisin kahdessa vuodessa.

Työvoimahallinto ei kuitenkaan pidä tätä opiskelua työttömyysetuudella tuettavana omaehtoisena koulutuksena, koska ei katso yliopisto-opintojen suorittamista tarkoituksenmukaiseksi tavaksi edistää työllistymistäni. Suullisesti saamani tiedon mukaan ongelma on nimenomaan se, että opiskelupaikka on yliopistossa ja minulla on jo aiempi maisterin koulutus.

Opintotukikuukauteni ovat sulaneet aiempaan työllistämättömään tutkintooni, enkä työttömänä voi saada aikuiskoulutustukea. En siis voi opiskella ja työllistyä suurella todennäköisyydellä alalle, jolla työntekijöitä tarvitaan palavasti. Sen sijaan minun tulee jatkaa epätoivoista työnhakua ja kilpailla samoista paikoista 200 muun yleismaisterin kanssa.

Tuntuu järjettömältä, että samaan aikaan kun sosiaalityöntekijöistä on vakava pula, työvoimaviranomaiset eivät näytä haluavan ratkaista tätä pulaa.

YTM 2005

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat